Grafisk profil
Förpackningsdesign
Logotyp
Produktdesign

Inspirera till aktivitet och rörelse

Northoutdoor är ett finskt klädvarumärke. Huvudmaterialet företaget använder sig av i plaggen är merinoull. Varje klädesplagg är utvecklat för de varierande väderförhållandena i norr. Merinoullens fina materialegenskaper gör att plaggen lämpar sig utmärkt för säsongsvariationer; bitande frost och regn, men också varma sommardagar.

Northoutdoor var i behov av en identitetsförnyelse. Företaget är visionerare inom sitt område och blickar ständigt framåt. Syftet med samarbetet var att höja kvalitetsuppfattningen i både form och känsla.

De ville att den nya grafiska profilen skulle spegla kvalitet, pålitlighet, ekologisk hållbarhet, Finland som geografisk placering samt passion för uteliv, natur och välmående. Profilen byggdes upp av en förnyad logotyp, grafiska element, val av typografi, slagord för kommunikation, profilfärger för marknadsföringsmaterial samt förpackningar.

Ambitionen med logotypen var att företaget skulle få en unik symbol som kunde fungera som en stark identitetsbärare.

En grundläggande identitet byggdes upp och därefter planerades nya förpackningar för produktsortimentet. Förpackningarna pryds av vackra landskapsbilder tagna av olika friluftsfotografer med stor entusiasm för natur och välmående. De olika produktkollektionerna fick en egen visuell känsla som skall spegla kollektionen ifråga.

Under processen planerades även tryck för ett antal produkter.

 

 

Photo: Eva Mäkinen